Ik zit bij de fysio te wachten tot ik aan de beurt ben.  Ik zie de krant liggen en ik kan het niet laten: ik zoek de horoscooppagina. Wat hebben de sterren voor mij in petto v andaag?

Ik glimlach om mezelf. Als astrologe weet ik hoe deze rubriek geschreven wordt. En dat je echt geen goed inzicht in jezelf krijgt door je dagelijkse horoscoopberichten te lezen. Dat is te oppervlakkig en veel te vaag. Iedereen leest weleens zo’n voorspelling en ja soms klopt het, maar veel vaker niet. En neem je het serieus? Welnee, je leest het, bent even benieuwd of het uit gaat komen, en het volgende moment ben je het alweer vergeten. Je dagelijkse horoscoop, dat klopt niet! Dat is toch ook het beeld wat jij ervan hebt? En ik geef je ook geen ongelijk, want het klopt ook niet, dat klopt!

Toch moet ik altijd even lezen wat er staat. Heb jij dat ook? En vind je dan ook dat het de ene keer wel en de andere keer totaal niet klopt? Dat komt, omdat het alleen gaat over je sterrenbeeld. Maar jij bent meer dan je sterrenbeeld. Je sterrenbeeld wordt bepaald door de plaats van de Zon in een dierenriemteken.

Maar een horoscoop is meer dan alleen je Zon. Er zijn nog 14 andere tekens.

Verdiept in de sterrenrubriek, hoor ik de fysiotherapeut niet aankomen. ”Hee, Judith, je zit toch niet je horoscoop te lezen, hè? Nou, die van mij klopte niet hoor, tot nu toe tenminste.” Ik schiet in de lach en antwoord: “weet je hoe dat komt?” Al grijnzend strompel ik met hem de wachtkamer uit.

 

Laat een reactie achter